logga övergripande

Tack för att du valt att bo hos oss på Hagbards By. Vi hoppas att du får/har en härlig vistelse hos oss. För att du som gäst ska ha bästa förutsättningar att ha en trevlig vistelse så följer här lite information av vad som gäller med det mesta. 

Matinköp

Här följer ett par länkar på var du enklast handlar din mat i närheten. 

Om du kommer söderifrån och vill handla lite större innan du anländer så stannar du till här

Om du anländer ifrån norr och vill hanlda lite större innan du anländer så stannar du till här

Närmaste lite mindre mataffär hittar du här eller här (Den första länken är bättre)

Närmaste pizzeria hittar du här och deras meny här

Köttet till grillen köper du med fördel här
 

Parkering

Vi har gratis parkering. I vissa fall blir parkeringen full. I dessa tillfällen går det bra att parkera längs kanten fram emot garaget. Det är förbjudet att köra in bilen till lägenheterna utan att först be personal om lov.  
 

Incehk & Utcheck

Hagbards By är delvist bemannat under hela året. Detta innebär att vi inte alltid finns på plats. Nyckeln hittar ni i ett nyckelskåp brevid dörren till er lägenhet. Koden till nyckelskåpet får ni i ett välkomst-mail ca en vecka innan ankomst.

Incheck är flexibel (efter kl16) då man själv hämtar ut nyckeln i ett nyckelskåp, men lägneheten blir tillgänglig för gäst senast kl 16 på ankomstdagen. Vi har för vana att skicka ut ett meddelande så fort lägenheten är städad och förberedd för ankomst. Detta innebär att man i vissa fall kommer att få tillgång till sin lägenhet tidigare än kl 16. Under högsäsong, dvs 15 Juni tom 15 augusti sker utcheck senast kl 11. Under övrig tid kan senare utcheck ske efter överenskommelse. 
 

Betalning

Betalning sker vid ankomst eller efter överenskommelse. För svenska gäster föredrar vi swish men vi tar också kort. För utländska gäster föredrar vi kort. Om man som gäst önskar förskottsbetala så går det bra att be om en faktura. Denna ska dock vara betald innan ankomst. 
 

Sängkläder och handdukar

Vid ankomst hittar ni sängklader och handdukar i er lägenhet för det antal personer ni anget i er bokning. I bokningen ingår: Ett lakan, ett påslakan, ett örngott, en liten handduk samt en stor handduk. Inte i annat fall än väldigt långa bokningar (över 5 dagar) byter vi ut handdukar. Detta sker på förfrågan. 

Om du valt att städa själv så lämnar du sängkläder och handdukar i en prydlig hög innanför dörren. Vi tar hand om det efter att du checkat ut.  Om du har beställt slutstädning så kan du låta sänklader och handdukar vara där dom är. 

Disk

Vi förväntar oss att du diskat och lämnat köket i ordning. Disken ingår inte i slutstädning, därför gäller detta oavsett om du beställt slutstädning eller ej. 

Sophantering

Vi tänker på miljön och tillämpar sopsortering. Bakom garaget finner ni de olika behållarna för Glas, Kartong, Plast, Metall, Matrester samt hushållssopor. Inne i lägneheterna slänger ni matrester i de bruna papperspåsarna ni finner under köksbänken och ni slänger hushållssopor i plastpåsen. Kartong, glas, metall och plastförpackningar sorterar ni bakom garaget i ett grått och ett blått kärl. Det går bra att blanda dessa.  Var vänlig att inte kasta mjuk plast eller papper i dessa behållare. (ölburkar sorteras som metall. pantflaskor som plast)
Var vänlig att inte slänga saker i den gröna stora soptunnan utan att det ligger i en plastpåse.  

Grill

Varje lägnehet har en egen grill. Grillkol kan köpas av personal om vi finns på plats. Kostnad 75kr/tillfälle. Det går givetvis bra att köpa egen kol och tändvätska. 
Lämna grillen som du fann den. Den ska vara tömd på kol (överblivet kol tömmer du i en silvrig stålsoptunna bakom garaget) och gallret ska vara borstat. 

Uteplatser

Varje lägenhet har en liten uteplats att förfoga över. Ute på den gemensamma altanen finns det bord och stolar som man mer än gärna får använda förutsett att grillhuset inte är uthyrt. Här gäller först till kvarn. Om grillhuset är uthyrt sitter det en lapp om det på glaset. Dynor till stolarna hittar in i grillhuset. Obs! Dessa ska läggas tillbaka efter användning.  

Leksaker

I glashuset/grillhuset finns det lite leksaker och trädgårdsspel som man som gäst gärna får använda. Användning sker på egen risk och leksakern ska läggas tillbaka efter användning.  

Lekplats

Ute i trädgården finns det en gammal lekplats. Användning av denna sker på egen risk. 
Trät i lekplatsen är slitet och det råder varning för träflisor.  Studsmattan är också till för gäster och används även den på egen risk. 

WiFi

Vi har ett WiFi som heter Hagbardguest. Lösenordet är Hagbardsby. 

Du som valt att städa själv

Vi ber dig vara mycket noga med detta. Du finner städsaker i ett skåp i köket samt damsugare och mopp under trappan. I Skurhinken finns en checklista på vad det är som ska göras. När ni är klara tar ni ett par bilder i respektive rum, skriver vilken lägenhet det gäller och skickar dom till 0709427381.