logga övergripande

Hagbard och Signe, bautastenar, lugn och ro och nära Ullared.


Ett stenkast bort ligger Hagbards Galge, som bär på en spännande kärlekshistoria från Vikingatiden och har ni läst om Hagbard Galge har ni även stött på namnet Signe, vars namn ligger bakom den mytomspunna Signes källa.
Över
Asige vilar en historisk mystik. Läs gärna mer i broschyren I spåren av Hagbard och Signe, som är din guide till platser och sevärdheter runt om i Asigebygden.
Hagbards galje, en fornlämning, troligen utförd under bronsåldern, består av totalt fyra bautastenar med olika ristningar, dels så kallade solristningar, upptäckta på 1700-talet, och dels skepp som upptäckts i modern tid.


Runt om Hagbards By finns skogen och  härliga insjöar, välj mellan barnvänliga sjöar med bryggor eller åk ut till en sjö mitt i skogen och njut av tystheten och ensamheten.

 

Cykling, vandring, fiske och golf.
I Halland finns fantastiska vägar med lite trafik och som passar perfekt för både långa och korta cykelturer. När du cyklar i Halland så upplever du naturens mångfald, allt från spegelblanka sjöar, djupa skoga, blomstrande ängar och milslånga sandstränder.
Att cykla är ett perfekt sätt att uppleva Halland på, både inlandet och kusten. Det finns många fina cykelleder så hör gärna av er om ni vill ha tips på bra kartor över cykelleder nära Hagbards By. Kolla in
kattegattleden.se


Halland är ett av Sveriges största fiskelän. Hagbards By ligger mittemellan Ätran och Nissan och båda är välkända för sitt laxfiske. I Nissan fiskas det stora mängder lax och havsöring i åar som mynnar ut i Kattegatt. Ätran har en egen genetisk laxstam. Var här i god tid om du inte vill missa laxen som börjar stiga tidigt på våren. Nära Hagbards By finns även susån och flertalet insjöar som också är väl lämpade för fiske. 

Halland är Sveriges golftätaste område och milda vintrar och tidiga vårar gör golfsäsong extra lång. Totalt finns över 30 golfbanor inom länets gränser så hör gärna av er så hjälper vi dig att hitta golfbanan för dig.

Mitt i ett matmecka! Falkenbergs skafferi, Slöingerundan  och mycket mer!

I närheten av Hagbards By finns fantastiska lokala producenter.
Prisbelönta
Solhaga Stenugnsbageri
Mostorps gård, Gudmundsgårdens gårdscharkuteri. SIA-glass fabriksföräljning eller färska grönsaker på Ugglarps Grönt, allt inom inom en radie på en mil!

Kolla in
Slöingerundan och Falkenbergs skafferi för fler fantasiska matproducenter.


 

Hallands kust och Gekås i Ullare

Hallands långa kust erbjuder härliga sandstränder men också klippor.Långasand, Ugglarp, Skrea strand och Tylösand ligger alla inom en halvtimmes bilresa från Hagbards By

Hallands stränder är också populära för surfare, Ringenäs, Villshärad och Apelviken är några exempel.

Vill ni besöka
Gekås i Ullared så tar det 25 minuter att åka dit.

Visste ni att Gekås har 5 miljoner besökare varje år?