logga övergripande

Bath

Vill ni bo i närheten av Sveriges vackraste sandstränder – då har ni kommit rätt. Längst Hallands kust finns fantastiska stränder som lämpar sig för barnfamiljer, ungdomar, nakenbadare, surfare och hundvänner. Runt om Hagbards By finns även härliga insjöar, så välj mellan barnvänliga sjöar med bryggor eller åk ut till en sjö mitt i skogen och njut av tystheten och ensamheten. Beskriv era badönskemål för oss och vi tipsar om platsen som passar er perfekt.

Gekås in Ullared

Gekås Ullared AB är Sveriges största utflyktsmål med fyra och en halv miljoner besökare årligen. Här erbjuds du en shoppingupplevelse utöver det vanliga. Fördelat på 35 000 kvadratmeter butiksyta hittar du "allt till hemmet som får plats i en bil". Gillar du att handla fyndsmart, då rekommenderar vi dig ett besök på Gekås Ullared bara cirka 25 min från Hagbards By.

Local produced food

I närheten av Hagbards By finns flera olika lokala producenter av mat. Köp rykande färskt stenugnsbakat surdegsbröd på Solahaga Stenugnsbageri. Nötkött från frigående kor eller varför inte testa bisonkött från Mostorps gård. Hälsa på de glad grisarna som springer omkring utanför Gudmundsgården. Kött och grönsaker hittar du även på Gårdens Lilla Butik. Handla svalkande gräddglass från SIA-glass eller färska grönsaker på Ugglarps Grönt. Allt du kan tänka dig i laxväg hittar du på Laxbutiken. Inspireras av blommor, växter och grönsaker på Gödastorp frukt och grönt.

Fishing

Halland är ett av Sveriges största fiskelän. Hagbards By ligger mittemellan Ätran och Nissa och båda är välkända för sitt laxfiske. I Nissan fiskas det stora mängder lax och havsöring i åar som mynnar ut i Kattegatt och Ätran har en egen genetisk laxstam. Var här i god tid om du inte vill missa laxen som börjar stiga tidigt på våren. Nära Hagbards By finns även susån och flertalet insjöar som också är väl lämpade för fiske.

Golf

Är du intresserad av golf så måste du uppleva golfkulturen i Halland. Halland är Sveriges golftätaste område och milda vintrar och tidiga vårar gör golfsäsong extra lång. Totalt finns över 30 golfbanor inom länets gränser så hör gärna av er så hjälper vi dig att hitta golfbanan för dig.
Gå in på Golf i Hallands hemsida och läs mer om banorna runt oss.

Bikeing

I Halland finns fantastiska vägar med lite trafik och som passar perfekt för både långa och korta cykelturer. När du cyklar i Halland så upplever du naturens mångfald, allt från spegelblanka sjöar, djupa skoga, blomstrande ängar och milslånga sandstränder.


Att cykla är ett perfekt sätt att uppleva Halland på, både inlandet och kusten. Det finns många fina cykelleder så hör gärna av er om ni vill ha tips på bra kartor över cykelleder nära Hagbards By

Culture

Ska ni ut och ta en promenad under er vistelse på Hagbards By då måste ni passa på att besöka några av de historiska platserna runt knuten. Ett stenkast bort ligger Hagbards Galge, som bär på en spännande kärlekshistoria från Vikingatiden och har ni läst om Hagbard Galge har ni även stött på namnet Signe, vars namn ligger bakom den mytomspunna Signes källa. Över Asige vilar en historisk mystik. Läs gärna mer i broschyren I spåren av Hagbard och Signe, som är din guide till platser och sevärdheter runt om i Asigebygden.